poniedziałek, 1 października 2012

Ajerkuchy, Placki, Karminadle i Kluski na parze

W trakcie budowy domów (29.07-02.08.2012), młodzi uczestnicy projektu mieli możliwość nauczenia się gotować 4 śląskich potraw: Ajerkuchy w Bibieli, Placki na pucajgu w Brynicy, Karminadle w Żyglinie i Kluski na parze/Buchty/Pączki na parze w Miasteczku Śląskim. Przepisy wyproszone zostały od naszych babć, które robią je już kilkanaście/kilkadziesiąt lat!:)
Zachęcamy do zrobienia w domu!:)

Oczywiście jeśli wykorzystacie przepis, prosimy podzielić się z nami opinią!:)


2 komentarze:

  1. wspominam mile te smaki z wczesnego dzieciństwa , moja babcia była mistrzynią BUCHT
    ...dziękuję za przypomnienie tych przepisów i pozdrawiam serdecznie :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczne przepisy, na pewno skorzystam. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Bardzo prosimy o podpisywanie się w komentarzach:) nie wiemy później czy kilka "Anonimów" to jedna osoba czy inna osoba za każdym razem!
pozdówka!:)